KNALLA BAND

 

Després de més de vuit anys treballant amb els nois i les noies de la Xaranga i vista la seva implicació musical i participativa en els projectes que des de la Junta Directiva es fan, se'ls va proposar, com altres vegades s'ha fet, interpretar uns altres estils musicals diferents dels que habitualment fan tant a l'escola com a la Xaranga. la idea era fer temes de swing i jazz.

Aquesta orquestra tipus big-band está formada per 18 músics distribuïts per instruments de la següent manera: 4 flautes travesseres, 5 clarinets, 3 saxòfons, 3 trompetes, 1 bateria, 1 contrabaix, un piano i el director de la formació. Els instrumentistes es troben en la franja d'edat compresa entre els 13 i els 20 anys.

L'objectiu de fons d'aquest projecte no el podem resumir en un sol ja que la complexitat que representa la formació de les persones, en el tema que ens ocupa, joves i adolescents, no es pot compactar ni esquematitzar. És per aquest motiu que els objectius que ens han mogut han estat plurals i compexos. Entre d'altres, són presentar la big-band nascuda al si de la Societat Musical "La Unió", potenciar un estil de música un xic oblidat, desenvolupar una activitat, en aquest cas musical, on els joves i adolescents són els protagonistes i que serveixi com a reconeixement i valoració de l'esforç realitzat, presentar la música com una alternativa lúdica, realitzar una activitat que serveixi de punt de trobada amb altres entitats de la nostra Ciutat i amb el Consistori i que signifiqui un punt d'inflexió per a la nostra entitat i tot això fer-ho a la ciutat de Cornellà de Llobregat.